Misija i principi

Progres Autokuća ovlašćeni je uvoznik, distributer i serviser kamiona KAMAZ i terenskih automobila UAZ za tržiste Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

Progres Autokuća


Od svog osnivanja, davne 1952. godine PROGRES je radio na uspostavljanju privrednih veza između tadašnjeg SSSR i tadašnje države SFRJ, a kasnije Rusije i Srbije. Uprkos tome što je svoju delatnost obavljao na svim kontinentima i u mnoštvu država, PROGRES je postao i ostao sinonim za uspešnu privrednu saradnju Rusije i Srbije. Uspešni poslovni projekti Progresa sa mnogim kompanijama iz Rusije delimično su prekinuti svim dešavanjima vezanim za raspad bivše SFRJ, ali i dalje ostajemo ponosni na razvoj tzv. „gasnog aranžmana“ koji je u vreme najveće krize u modernoj istoriji Republike Srbije omogućio opstanak proizvodnje, sačuvao brojna radna mesta u preduzećima u Srbiji, a omogućio u to vreme i značajno ugroženu energetsku sigurnost. Veliki i uspešni poslovni poduhvati u oblastima: građevinarstva, transfera tehnologija, metalskog kompleksa, auto industrije, hemijske industrije, tekstilne industrije, plasmana poljoprivrednih proizvoda su omogućili da se brend PROGRES-a i danas prepoznaje na tržištu Ruske Federacije.

Preduzeće „PROGRES AUTOKUĆA“ d.o.o. od početaka svog rada orijentisano je na saradnju sa fabrikama automobila, kamiona i autobusa iz Ruske Federacije. Više od 40 godina saradnje sa KAMAZ-om, kao zvanični diler kamiona KAMAZ za tržišta Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske i izvoznik komponenti iz Republike Srbije za prvu ugradnju na tim kamionima dokazuje vitalnost i perspektivu daljeg razvoja saradnje. Posebno smo ponosni na činjenicu i da je Fabrika automobila UAZ u našem Preduzeću prepoznala pouzdanog partnera i opredelila se da ih mi zastupamo na ovom tržištu. Kao jedna od poslednjih velikih spoljnotrgovinskih kompanija koja je opstala u Republici Srbiji imamo nameru da se razvijamo i povratimo pozicije koje smo imali razvijajući poslovnu saradnju sa našim tradicionalnim partnerima u Rusiji i na tržištu koje najbolje poznajemo.

Misija i principi


VREDNOSTI


Posvećeni smo izgradnji sopstvenog prisustva na tržištima za koja smatramo da imaju potencijala i spremni smo da se suočimo sa izazovima tržišta koji nas očekuju u narednom periodu. Uvek nastojimo da vodimo politiku aktivnog učesnika na tržištu, što podrazumeva poznavanje potreba kupaca i dobavljača, istraživanje novih mogućnosti poslovanja, kreativno usklađivanje svih učesnika u poslovnim aktivnostima, oslonac na sigurne partnere, smanjivanje rizika poslovanja, stalno unapređivanje poslovnih veza. Sa podjednakom pažnjom prilazimo svim poslovima i poslovnim partnerima, bez obzira na njihovu veličinu i iskustvo. Vodimo takvu poslovnu politiku u kojoj poslovi trgovine i prometa mogu biti dugoročno uspešniji ukoliko promet ne počinje samo tamo gde proizvodnja završava. Naš cilj je da, istražujući potrebe tržišta, ukazujemo na mogućnosti partnera i otvaramo puteve za lakše realizovanje zajedničkih interesa.


PRINCIPI


U svom poslovanju pridržavamo se sledećih principa:

- ODGOVORNOST – donosimo odluke i preuzimamo odgovornost za njihove posledice.

- STRATEŠKO UPRAVLJANJE – pažljivo planiramo razvoj i odluke donosimo u skladu sa strategijom.

- ZAKONITOST – poslovanje se obavlja u skladu sa zakonom.

- EFIKASNOST I EFEKTIVNOST – koristimo raspoložive resurse na pravi način, uz minimalne utroške, kako bi blagovremeno obavili posao i postigli najbolje rezultate za Preduzeće.

- ORIJENTISANOST KA REZULTATIMA – postavljamo merljive i realne ciljeve na nivou pojedinca i Preduzeća, pratimo realizaciju i stalno se unapređujemo.


SERTIFIKAT